På juldagen slår stjärnkrögaren Niklas Ekstedts nya vincafé Tyge & Sessil upp dörrarna. Med fokus på naturligt vin och ett läge runt hörnet från Stureplan är målet att bli ett tillgängligt och lite stökigt alternativ för såväl frälsta som nyfikna.
Bakom Tyge & Sessil ligger Niklas Ekstedt och Maximilian Mellfors med personal, med stöd av Carl Sundevall (Kåken, Celezte) under uppstarten. Tyge & Sessil blir Niklas Ekstedts fjärde serveringsställe i Stockholm jämte Niklas, Kåken och stjärnbelönade Ekstedt.
- Idén om ett vincafé växte fram under Max och mina många resor och arbetspass tillsammans på Ekstedt. Vi saknade ett lättillgängligt och lite stökigt ställe med ett stort urval av spännande viner, säger Niklas Ekstedt.
Med glouglou (sv. klunk-klunk) som ledord, ett begrepp som står för det otvungna och glada sättet att konsumera de ofta lite alkoholsvagare och lättdruckna naturvinerna, har de under hösten byggt Tyge & Sessil efter eget huvud.
Något annat Tyge & Sessil vill utmana är bilden av spännande vin som något svårtillgängligt. Matmenyn har tagits fram med ett enda mål - enkla rätter som funkar till en bredd av vin.
Fakta: Tyge & Sessil öppnar 25 december (2016) på Brahegatan 4 i Stockholm. Öppettider mån-sön 16-01. Vinlistan innehåller kring 300 viner från hela världen.
Källa: Pressmeddelande Stureplansgruppen Foto: Mathias Nordgren
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!