Boeuf Bourguignon

Ingredienser

Detta är en riktigt mustig och smakrik köttgryta som måste avnjutas med ett gott glas rött vin!

150 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Börja med att steka rökt sidfläsk i en ugnsfast gryta, lyft upp med en hålslev och låt fettet ligga kvar. Höj värmen till max och när det ryker ur pannan tillsätter du den tärnade högreven. Bryn köttet ordentligt!

2

När köttet har fått fin färg tillsätter du steklökar, champinjoner och det stekta fläsket. Pressa i vitlöksklyftor och låt steka 5 minuter till.

3

Tillsätt tomatpuré och kryddor, häll sedan över rött vin och späd ev. med lite vatten så att det täcker köttet. Ställ in grytan i ugnen på 150c grader ca 2 timmar eller tills köttet är mört. Rör om då och då.

4

Ta upp grytan på spisen och red eventuellt av såsen med lite maizena. Smaka av kryddningen.

5

Skala mandelpotatisen och koka den sedan 20 minuter i saltat vatten.

Bryn smöret i en kastrull och häll på grädde och mjölk. Värm gräddmjölken. När potatisen är mjuk pressar du den med en potatispress i en ny kastrull. Häll lite av gräddmjölken i tagen ned i potatisen tills du får en bra konsistens på purén. Smaka av med salt, socker och tryffelolja.

6

Servering

Lägg en rejäl slev mandelpotatispuré i botten av en tallrik och lägg grytan ovanpå, toppa med lite sås från grytan och en nypa finhackad persilja. Servera med ett glas rött vin, gärna bourgogne!

Bilder

Recept

Filtrera