En klassisk sallad som alltid går hem!
Börja med att tillaga kycklingen: Sätt ugnen på 175 grader. Krydda kycklingen med valfria kryddor som du tycker om. Jag använde mig av dragon, timjan, rosmarin, oregano, paprikapulver, vitlök, salt och peppar. Stek i olja tills kycklingen får bra färg, lägg sedan i en ugnsfast form med bakplåtspapper och kör färdigt i ugnen. Kycklingen ska bli ca 73 grader. Låt kycklingen vila en stund och skär sedan upp den i skivor.
Samtidigt gör du krutongerna: Skär brödskivorna i lagom stora kuber och lägg i en ugnsfast form med bakplåtspapper. Ringla över lite olja, strö över lite flingsalt och rör om. Kör tillsammans med kycklingen i ugnen tills de har blivit så krispiga som du vill ha dem.
Tips: För lite extra god smak kan du skeda upp lite av den smakrika kycklingsaften och hälla över krutongerna, häll bara inte för mycket så att de blir för blöta.
Medan kycklingen och krutongerna är i ugnen gör du resten av salladen: Stek baconet krispigt och låt rinna av på hushållspapper.
Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar.
I en stor skål blandar du först romansallad, blandsallad, tomater och lite olivolja. Sedan blandar du också ner bacon och kyckling, klickar i hälften av dressingen och rör om tills den har fördelats jämnt i salladen. Klicka ut resten av dressingen och strö över krutongerna.
Servering: Toppa gärna med lite extra hela sardellfiléer och skivor av parmesanost!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!