Caesarsallad

Ingredienser

En klassisk sallad som alltid går hem!

45 min Sallad 4 port.

Gör så här

1

Börja med att tillaga kycklingen: Sätt ugnen på 175 grader. Krydda kycklingen med valfria kryddor som du tycker om. Jag använde mig av dragon, timjan, rosmarin, oregano, paprikapulver, vitlök, salt och peppar. Stek i olja tills kycklingen får bra färg, lägg sedan i en ugnsfast form med bakplåtspapper och kör färdigt i ugnen. Kycklingen ska bli ca 73 grader. Låt kycklingen vila en stund och skär sedan upp den i skivor.

2

Samtidigt gör du krutongerna: Skär brödskivorna i lagom stora kuber och lägg i en ugnsfast form med bakplåtspapper. Ringla över lite olja, strö över lite flingsalt och rör om. Kör tillsammans med kycklingen i ugnen tills de har blivit så krispiga som du vill ha dem.

Tips: För lite extra god smak kan du skeda upp lite av den smakrika kycklingsaften och hälla över krutongerna, häll bara inte för mycket så att de blir för blöta.

3

Medan kycklingen och krutongerna är i ugnen gör du resten av salladen: Stek baconet krispigt och låt rinna av på hushållspapper.

4

Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar.

5

I en stor skål blandar du först romansallad, blandsallad, tomater och lite olivolja. Sedan blandar du också ner bacon och kyckling, klickar i hälften av dressingen och rör om tills den har fördelats jämnt i salladen. Klicka ut resten av dressingen och strö över krutongerna.

6

Servering: Toppa gärna med lite extra hela sardellfiléer och skivor av parmesanost!

Bilder

Recept

Filtrera