Double chocolate chip cookies

Ingredienser

Härligt sega och frasiga kakor!

Baket ger 20-30 kakor.

60 min Baka

Gör så här

1

Blanda smör och socker tills det blir lite fluffigt och poröst. Tillsätt två ägg och vispa till en jämn smet.

2

I en annan bunke blandar du bakpulver, mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Sikta in denna blandning i smör och sockerblandningen. Blanda till en jämn smet. Tillsätt sedan blockchokladen som du hackat grovt och blanda runt en sista gång.

3

Dela smeten i två delar och forma till två stora bollar som du sedan rullar till en avlång rulle, den ska gå att rulla in i ett bakplåtspapper, så gör den inte bredare än så. Rulla in båda degarna i bakplåtspapper och lägg in i frysen 30 minuter.

4

Ta ut degen ur frysen, skär degen sedan i ca 1,5 cm tjocka skivor och fördela ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 190 grader varm ugn ca 8-12 minuter, det ska synas lite sprickor ovanpå kakorna. Ta hellre ut dem lite för tidigt än för sent, då de blir stenhårda.

Bilder

Recept

Filtrera