Renskavspanna

Ingredienser

En av mina favoriträtter från det norrländska köket!

60 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Renskav: Börja med att hacka lök, strimla bacon och kvarta svamp. Häll olja i en stor kastrull och stek lök, bacon och svamp tills det fått lite färg. Tillsätt därefter renskav och fortsätt stek ca 5 minuter.

2

Häll sedan på grädde och alla kryddor. Låt grytan stå och puttra minst 30–45 minuter på medelhög värme, om du tycker att konsistensen är för lös så reder du av med lite maizena. Smaka av en sista gång med salt och peppar.

3

Potatismos: Skala och tärna potatis, koka tills mjuka i saltat vatten. Pressa potatisen med en potatispress och blanda sedan med mjölk, grädde, smör, äggula, riven västerbottensost och kryddorna. Smaka av saltmängden. Fyll upp i spritspåse.

4

Montera i panna: Spritsa potatismoset längs med kanten på en ugnsfast panna/form. Lägg renskaven i mitten och gratinera av i ugn på 225 grader tills moset har fått fin färg. Ta ut ur ugnen och toppa med rårörda lingon, servera genast!

Bilder

Recept

Filtrera