Ångade kycklinglår med mousserande äppelmustsås

Ingredienser

Ångkokning är nytt för mig men det innebär att man lägger maten t ex på ett galler över ett vattenbad och det tillagas av ångan, väldigt nyttigt då man inte använder något fett och näringsämnena stannar kvar i råvaran. Vill du inte ånga så tillaga kyckling och grönsaker som du brukar och laga den goda såsen.

Jag har en ny slowcocker med massa funktioner och bl a ångfunktion, det är nått jag aldrig testat... Läs mer

60 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Starta ångfunktionen på Crock-Poten, ugnen eller vad du tänker ånga i.

2

Salta och peppra kycklingen.

3

Lägg kycklingen på gallret och kör ca 20 minuter.

4

Under tiden kokar du upp grädde och äppelmust och kokar ner den lite tills den tjocknar, du kan reda den med Maizena om den blir för lös.

5

Smaka av med äppelcidervinäger, salt och vitpeppar.

6

När kycklingen ångat klart, steker du på skinnsidan tills den får fin färg.

7

Samtidigt kan du ånga på grönsakerna ca 5-10 minuter beroende på tjocklek.

8

Servera med t ex klyftpotatis eller ris.

Bilder

Recept

Filtrera