Den här äppelkakan brukar jag göra ofta, speciellt nu när det är äppelsäsong här i Sverige och man kan gå ut i trädgården och plocka äpplen direkt från träden. Med brynt smör och äpplen stekta i kanel kan det inte bli fel.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala, kärna ur äpplena och hacka ner i mindre bitar. Stek med socker och kanel tills dem blir mjuka och allt blir en sörja.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
Bryn smöret och vispa i mjölken, blanda sedan ner i äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat bunke och vänd ner det i smeten.
Häll hälften av smeten i en smörad och bröad ugnsform, häll på äppelröran och till sist den resterande smeten.
Strö lite socker och kanel på toppen och in i ugnen ca 30–35 minuter. Känn med sticka så den inte är degig.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!