Chokladkola

Ingredienser

Mjuk chokladkola hör till julen för mig och det är så lätt att göra egen, oftast finns ingredienserna hemma i skafferiet redan.

30 min Baka 4 port.

Gör så här

1

Smält smöret i en stor och tjockbottnad kastrull, bryn gärna smöret för ännu mer och godare smak på kolan.

2

Blanda i övriga ingredienser, ett tips är att ställa kastrullen på en våg och bara hälla i så mycket som behövs av allt, så slipper man lite disk och kladd.

3

Koka upp och rör om ibland, använder du termometer så koka till någonstans mellan 120 0ch 130 grader beroende på hur mjuk du vill ha den, 120 = väldigt mjuk och 130 = hård, jag kokade den här till 124 grader och det tycker jag blev perfekt.

4

Häll kolasmeten i en form (ca 20 x 30 cm) som du klätt med bakplåtspapper, låt svalna innan du skär upp med kniv eller pizzaskärare.

Bilder

Recept

Filtrera