Mjölkchokladfudge

Ingredienser

Fudge är gott och det är ganska enkelt att göra. I det här receptet använder jag mjölkchoklad men det går bra att byta ut mot vilken annan choklad som helst.

30 min Baka 4 port.

Gör så här

1

Häll i grädde, socker, ljus sirap, glykossirap samt vaniljstång och urskrap i en stor tjockbottnad kastrull. Vill man spara tid och lite disk ställer man den på en våg och väger upp allt.

2

Koka upp till 120 grader under omrörning. Det bränner lätt fast i botten mot slutet.

3

Ta kastrullen från plattan, fiska upp vaniljstången och ha i finhackad choklad och smör. Rör om tills det har smält.

4

Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form (ca 20x30 cm) och låt svalna. Skär sedan upp i lagom stora bitar och förvara i en burk i kylen.

Bilder

Recept

Filtrera