Pulled pork med smak av julen. Det här blev riktigt gott tycker jag, kanske den bästa kryddningen till pulled pork enligt mig. Jag tog lite av dom vanliga kryddorna jag brukar använda och sen alla kryddor som hör julen till.
Nu kokade jag den här i min Crock-pot men det går ju lika bra i en gryta med lock på spisen eller... Läs mer
Pulled pork
Lägg ner fläskkarrén i crock-poten eller en gryta med lock.
Blanda alla kryddor och häll över, rubba in lite grann, lägg och häll i övriga ingredienser, toppa med apelsinskivor.
Starta crock-poten, jag körde 7 timar på low. Använder du gryta så låter du den småputtra med lock i ca 7 timmar eller ställ in den i ugnen på 100 grader lika lång tid.
När det är klart plockar du upp apelsinerna, lökbitarna, lagerblad, stjärnanis och kanelstängerna. Sen är det dags att dra isär köttet och koka in vätskan samt smaka av med salt.
Jag har en multifunktions crock-pot så jag kan koka ner allt i den när det är färdigt annars får du hälla över i en gryta eller liknande.
Rödkålslaw
Blanda strimlad rödkål, rivet äpple med övriga ingredienser. Smaka av med salt och svartpeppar, du kanske även vill ha mer äppelcidervinäger, smaka dig fram.
Inlagd Rödlök
Dela och skiva lökarna. Koka ihop övriga ingredienser tills sockret löst sig och ha i löken. Låt det puttra ca en halv minut. Låt det svalna och förvara i kylen tills det ska användas.
Grönkålschips
Sätt ugnen på 200 grader. Ta bladen på grönkålen och skär i lagom stora chipsbitar, den krymper lite i värmen sen. Blanda med olivolja och flingsalt. Lägg ut allt på en plåt och kör i ugnen ca 5-7 minuter, håll lite koll så det inte bränns, då smakar det inte så gott.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!