Rabarbermuffins med crumble och vit choklad

Ingredienser

Muffins med crumble och vit choklad som påminner i smak om rabarberpaj. Mums!

60 min Baka 12 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Skala och skiva rabarber.

3

Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.

4

Bryn smöret, häll hälften i en bunke och vispa i mjölk. Blanda sedan ner i äggsmeten.

5

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat bunke och vänd sedan ner det i smeten.

6

Blanda resten av smöret med havregryn och honung.

7

Fyll muffinsformar till cirka 2/3 med smeten, tryck i lite rabarber, hackad vit choklad, strö över lite havre och toppa med lite kardemumma.

Ett tips är att ställa formarna i en muffinsplåt så håller de formen.

8

Grädda i ugnen 15–20 minuter. Känn med sticka så de inte är för kladdiga, de blir lite kladdigare av rabarbern.

Bilder

Recept

Filtrera