En risgrynsgröt som är värd tid och omsorg! Både vegansk och näringsrik och kan smaksättas på många olika sätt!
Förvandla den traditionella risgrynsgröten till en vegansk, miljövänlig och framförallt näringsrik... Läs mer
Blötlägg mandlarna i en skål med vatten i minst 6 timmar.
Sila bort vattnet och skala mandlarna (det är enkelt). Mixa sedan mandlarna, vatten, salt och vaniljpulver i en stark mixer tills du fått en fin och slät mjölk.
Sila mandelmjölken genom en mjölknötpåse, tät sil eller ren nylonstrumpa för att få bort mandelmassa. Nu är din mandelmjölk klar!
Mät upp risgryn och vatten, koka upp och låt koka i ca 10 minuter på svag värme.
Tillsätt din mandelmjölk och kanelstång, koka upp på nytt. Lägg på lock och låt gröten koka på svag värme i ca 40-50 min. Tycker du gröten är för tunn koka några minuter till eller för tjock späd med lite mandelmjölk.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!