En matig paj som kommer att göra succé på buffébordet!
Skär smöret i små kuber och lägg det med mjölet i en bunke eller matberedare och arbeta ihop degen (med hjälp av lite vatten).
Kavla ut pajdegen och lägg den i en pajform (ca 24 cm i diameter). Ställ den utkavlade pajdegen i kylen medan du förbereder fyllningen.
Förgrädda pajdegen i ca 10 minuter innan ni fyller den för att få en krispigare botten. Lägg aluminiumfolie i formen och fyll med bakkulor eller frysta ärtor som tyngd.
Dela laxen i kuber 1 x 1 cm och lägg i botten av pajen.
Koka små broccolibuketter snabbt i saltat vatten, ca 3 min. Skär purjolöken i tunna skivor och sedan i halvmånar. Fräs löken och broccolin i smör på låg värme tills löken är mjuk.
Pressa saften av en halv citron över broccoli- och purjolöksröran och lägg sedan detta över den rökta laxen. Strö över ädelosten.
Vispa mjölk och ägg till en äggstanning, krydda med salt och peppar och häll sedan äggstanningen över fyllningen.
Avsluta med riven Gruyère-ost.
Grädda pajen i 200°C i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!