Matig paj med lax och ädelost

Ingredienser

En matig paj som kommer att göra succé på buffébordet!

50 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Skär smöret i små kuber och lägg det med mjölet i en bunke eller matberedare och arbeta ihop degen (med hjälp av lite vatten).

2

Kavla ut pajdegen och lägg den i en pajform (ca 24 cm i diameter). Ställ den utkavlade pajdegen i kylen medan du förbereder fyllningen.

3

Förgrädda pajdegen i ca 10 minuter innan ni fyller den för att få en krispigare botten. Lägg aluminiumfolie i formen och fyll med bakkulor eller frysta ärtor som tyngd.

4

Dela laxen i kuber 1 x 1 cm och lägg i botten av pajen.

5

Koka små broccolibuketter snabbt i saltat vatten, ca 3 min. Skär purjolöken i tunna skivor och sedan i halvmånar. Fräs löken och broccolin i smör på låg värme tills löken är mjuk.

6

Pressa saften av en halv citron över broccoli- och purjolöksröran och lägg sedan detta över den rökta laxen. Strö över ädelosten.

7

Vispa mjölk och ägg till en äggstanning, krydda med salt och peppar och häll sedan äggstanningen över fyllningen.

8

Avsluta med riven Gruyère-ost.

9

Grädda pajen i 200°C i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Bilder

Recept

Filtrera