En broccoligratäng med bacon som gör sig lika bra vegetarisk.
Gör grundreceptet eller addera t ex salami, tonfisk eller kyckling. Eller gör den helt vegetarisk... Läs mer
Koka broccolin i lättsaltat vatten.
Använder du fryst broccoli - häll på kokande vatten och låt dra ca 5 minuter. Häll av vattnet och krama ur broccolin lite så den inte släpper ifrån sig vätska i gratängen.
Använder du färsk broccoli - skär upp i buketter och koka ca 5 minuter. Häll av vattnet ordentligt.
Strimla bacon och stek den nästan knaperstekt.
Smörj en form och häll i broccoli och bacon och blanda om.
Blanda alla ingredienser till äggstaningen och häll över broccoliblandningen.
Ställ formen mitt i ugnen på 200 grader i 30 min. Kolla efter ca 20 minuter och lägg eventuellt över folie om den börjar bli för mörk. Alla ugnar är ju olika.
Låt stå ca 10 minuter innan servering. Smaklig spis!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!