Gratinerad paprika - en klassiker i vegetarisk tacovariant.
Man kan ju fylla paprikor med vad som helst man har i kylen, t ex tacorester, kyckling- eller tonfiskröra... Läs mer
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka och stek lök och vitlök mjuk och häll i färsen, kryddan och creme fraiche.
Halvera paprikorna och ta bort fröhuset, låt stjälken sitta kvar.
Fyll paprikorna och strö över riven ost, finhackad chili och persilja.
Gratinera ca 15 minuter i ugnen, eller tills de fått fin färg. Servera med en god sallad och t ex Camirossasåsen nedan.
Camirossasås: Riv vitlöken och blanda ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Toppa med t ex finhackad chili eller srirachasås för lite sting.
Jag använder stark Ajvar men går såklart lika bra med den milda om man inte vill ha styrkan.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!