Gratinerad tacofylld paprika med Camirossasås

Ingredienser

Gratinerad paprika - en klassiker i vegetarisk tacovariant.

Man kan ju fylla paprikor med vad som helst man har i kylen, t ex tacorester, kyckling- eller tonfiskröra... Läs mer

45 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka och stek lök och vitlök mjuk och häll i färsen, kryddan och creme fraiche.

2

Halvera paprikorna och ta bort fröhuset, låt stjälken sitta kvar.

3

Fyll paprikorna och strö över riven ost, finhackad chili och persilja.

4

Gratinera ca 15 minuter i ugnen, eller tills de fått fin färg. Servera med en god sallad och t ex Camirossasåsen nedan.

5

Camirossasås: Riv vitlöken och blanda ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Toppa med t ex finhackad chili eller srirachasås för lite sting.

Jag använder stark Ajvar men går såklart lika bra med den milda om man inte vill ha styrkan.

Bilder

Recept

Filtrera