Grundrecept Lowcarb Pasta

Ingredienser

Ett alternativ till pasta som är både glutenfritt och lowcarb.

"Pasta" som funkar bra till t ex cannelloni och tagliatelle men även som tortilla till tacos eller... Läs mer

20 min Pasta 2 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 150 grader. (Varmluft 125 grader)

2

Vispa äggen fluffigt. Häll i resten av ingredienserna och vispa ihop ordentligt.

3

Låt smeten vila i ca 10 minuter.

4

Pensla 4 bakplåtspapper med olja.

5

Dela degen i två och kavla ut mellan två smorda papper till en tunn, jämn yta.

Gör samma med degen som är kvar.

6

Grädda i 10-15 minuter i mitten av ugnen. Låt övre pappret vara kvar under gräddningen. Upprepa med nästa plåt eller kör båda i varmluftsugn (125 grader).

7

Ta ut plåten, dra av det övre pappret och låt svalna lite innan du skär den i den form du vill ha.

Vill du ha tex tagliatelle, så rulla ihop och skiva i önskad tjocklek. 

Pastan kan sen stekas, gratineras eller ätas som den är, uppvärmd i sås t ex.

Bilder

Recept

Filtrera