Rabarbermarmelad som passar perfekt till framförallt smakrik ost men också till glass eller bara ett kex.
Skölj och skär rabarbern och lägg den i en kastrull.
Fyll på med resten av ingredienserna och låt koka upp och låt puttra i ca 30 minuter på medelvärme. Rör om då och då.
Häll upp på sterila glas.
Tips 1: Sterilisera burkarna i ugn på 175°C. Sätt in glasburkar i kall ugn. När värmen nått 175 grader låter du dom stå kvar i ugnen 30 minuter att svalna så spricker dom inte av temperaturskillnaden.
Ta aldrig på insida burk eller lock.
Tips 2: Vänd burkarna upp och ner efter du fyllt dem och satt på locket så blir det vakum och marmeladen håller längre.
Tips 3: Marmeladen blir brun, så vill du ha en "finare" färg kan man ha i lite karamellfärg eller text en näve hallon. Hallon ger en skarpare smak dock men en del föredrar det.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!