Rabarbermarmelad med balsamico och lönnsirap

Ingredienser

Rabarbermarmelad som passar perfekt till framförallt smakrik ost men också till glass eller bara ett kex. 

30 min Generell

Gör så här

1

Skölj och skär rabarbern och lägg den i en kastrull. 

2

Fyll på med resten av ingredienserna och låt koka upp och låt puttra i ca 30 minuter på medelvärme. Rör om då och då.

3

Häll upp på sterila glas. 

4

Tips 1: Sterilisera burkarna i ugn på 175°C. Sätt in glasburkar i kall ugn. När värmen nått 175 grader låter du dom stå kvar i ugnen 30 minuter att svalna så spricker dom inte av temperaturskillnaden.

Ta aldrig på insida burk eller lock.

5

Tips 2: Vänd burkarna upp och ner efter du fyllt dem och satt på locket så blir det vakum och marmeladen håller längre.

6

Tips 3: Marmeladen blir brun, så vill du ha en "finare" färg kan man ha i lite karamellfärg eller text en näve hallon. Hallon ger en skarpare smak dock men en del föredrar det.

Bilder

Recept

Filtrera