Ett tydligt tecken på att sommaren är här är all rabarber som växer för fullt i svenska trädgårdar just nu.
Förra sommaren gjorde jag en supergod kräm (ska se om jag kan hitta receptet någonstans…) och... Läs mer
Tvätta och dela rabarbern i mindre bitar.
Blanda vatten, rabarber, citronsaft, agavesirap och mynta (lägg i hela stjälken med bladen på) i en kastrull. Koka upp och låt sedan puttra i cirka 10 minuter.
Ta bort myntan och häll i gin. Använd sedan en stavmixer eller matberedare och blanda tills du har en krämig och slät konsistens.
Låt svalna, använd sedan glassmaskinen enligt instruktion.
Har du ingen glassmaskin kan du ställa in sorbeten i frysen i 2-3 timmar, med omrörning ungefär en gång i halvtimmen. Sen är det klart!
Har glassen stått i frysen länge kan den tas fram 5-15 minuter innan servering för att tina lite.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!