Syrlig rabarbersorbet

Ingredienser

Ett tydligt tecken på att sommaren är här är all rabarber som växer för fullt i svenska trädgårdar just nu.

Förra sommaren gjorde jag en supergod kräm (ska se om jag kan hitta receptet någonstans…) och... Läs mer

30 min Dessert 6 port.

Gör så här

1

Tvätta och dela rabarbern i mindre bitar.

2

Blanda vatten, rabarber, citronsaft, agavesirap och mynta (lägg i hela stjälken med bladen på) i en kastrull. Koka upp och låt sedan puttra i cirka 10 minuter.

3

Ta bort myntan och häll i gin. Använd sedan en stavmixer eller matberedare och blanda tills du har en krämig och slät konsistens.

4

Låt svalna, använd sedan glassmaskinen enligt instruktion.

5

Har du ingen glassmaskin kan du ställa in sorbeten i frysen i 2-3 timmar, med omrörning ungefär en gång i halvtimmen. Sen är det klart!

Har glassen stått i frysen länge kan den tas fram 5-15 minuter innan servering för att tina lite.

Bilder

Recept

Filtrera