Cannelloni med ricotta, spenat och rostade pinjenötter i tomatsås

Ingredienser

Cannelloni är roligt att tillaga och ljuvligt gott att äta. Här är en vegetarisk favorit med spenat, ricotta och rostade pinjenötter, gratinerade i tomatsås. 

50 min Pasta 4 port.

Gör så här

1

Finhacka spenat, basilika, soltorkade tomater och rostade pinjenötter. Blanda i ricottaosten och smaksätt med salt och peppar efter smak.

2

Smörj en ugnssäker form och sätt ugnen på 200 grader. Blanda krossade tomater med tomatpuré, oregano, finhackad vitlök, rött vin och matlagningsgrädde. Smaka av med salt och peppar.

3

Klicka ut fyllning på lasagneplattorna, rulla ihop och lägg dem bredvid varandra i den smorda formen. Häll tomatsåsen över cannellonin och strö riven ost över allt. Grädda i ugn i ca 30 min (kolla av mot slutet).

Bilder

Recept

Filtrera