Fetaost- och Västerbottenpaj

Ingredienser

En paj som platsar alldeles utmärkt på påskbordet. Fetaost och Västerbottensost är en suverän kombination, toppad med löjrom, rödlök och dill är den en fröjd att njuta av.

80 min Generell 6 port.

Gör så här

1

Nyp ihop ingredienserna till pajdegen och knåda ihop den till en deg. Lägg in den i kylen och låt den vila en stund.

2

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform lite lätt och tryck ut degen i pajformen. Nagga pajskalet med en gaffel runtom. Förgrädda pajskalet i ca 7 min.

3

Finfördela fetaosten under tiden och förbered äggstanningen, dvs vispa ihop ägg, grädde och mjöl och tillsätt rostade sesamfrön.

4

Låt pajskalet svalna en aning och fördela sedan de båda ostsorterna i pajskalet och häll äggstanningen över. Grädda pajen i 40-45 min. (De sista fem minuterna kan du ev täcka med folie så att den inte bränns vid.) Passning krävs!

Bilder

Recept

Filtrera