Rabarberpaj med råkräm

Ingredienser

Rabarbertider innebär rabarberpaj...

Nu är det nedräkning tills att man kan skörda sin första rabarber. Givetvis beroende på vart... Läs mer

40 min Dessert 6 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, socker, vaniljsocker, mjöl och havregryn till en smulig massa.

2

Skölj och skär upp rabarbern i små fina bitar. Lägg dem i en skål och strö 3-4 tsk strösocker och blanda runt.

3

Smörj en pajform och fördela den sockrade rabarbern i den. Fördela därefter smulet över rabarbern, strö över lite kanel och grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20-25 min.
Mot slutet fick jag lägga lite folie över pajen för att inte smuldegen skulle ta för mycket färg. Låt sedan pajen svalna något och servera den med nygjord råkräm.

4

Råkräm: Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt. Vispa sedan grädden lätt och blanda den med ägg- och sockerröran. Råkrämen är klar att servera!

Bilder

Recept

Filtrera