Stekt falukorv med purjolöks- och vitkålsfräs

Ingredienser

Här kommer en spännande falukorvsrätt med lite asiatisk touch som går hem hos både stora och små korvälskare.

30 min Korv 4 port.

Gör så här

1

Finhacka vitkålen och purjolöken och låt de bryna ihop tillsammans med solrosolja och sesamolja i en het stekpanna. Tillsätt Sweet and sour plum sauce, soja, några droppar fisksås samt saften från en halv pressad lime. Låt det hela puttra ihop i 15 min ungefär eller tills vitkålen blivit mjuk och fått en gyllene färg. Slutligen hacka ner en näve färsk koriander och blanda runt i hela vitkåls- och purjolöksblandningen.

2

Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet och dela falukorven i mindre bitar och stekt dem i smör. Servera korven och nudlarna tillsammans med vitkåls- och purjolöksfräset, lite tomater och några korianderblad!

Bilder

Recept

Filtrera