Blodapelsinmarmelad

Ingredienser

Jag är galen i apelsiner och då framförallt blodapelsiner. Så fantastiskt vackra och det gäller att passa på under den korta perioden mellan januari och april då de finns i butikerna.

Smaken i sig är fantastisk, det finns olika sorter med allt från en väldigt syrligt lite bärig... Läs mer

50 min Generell 4 port.

Gör så här

1

Tvätta och torka apelsinerna. Skala 3 apelsiner med en potatisskalare. Skalstrimlorna ska vara tunna, med så lite vitt som möjligt. Skär rent samtliga apelsiner från det vita beska skalet. Dela apelsinerna i mindre bitar och pilla bort kärnorna. Lägg apelsinköttet och skalet i en kastrull. Mixa till småbitar med handmixer.

2

Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stång och frö i kastrullen tillsammans med stjärnanis. Koka upp. Tillsätt syltsocker och koka i ca 30 minuter, beroende på hur vid din kastrull är. Häll marmeladen på rena burkar. Låt bli helt kallt innan du sätter på lock.

Bilder

Recept

Filtrera