Jag är galen i apelsiner och då framförallt blodapelsiner. Så fantastiskt vackra och det gäller att passa på under den korta perioden mellan januari och april då de finns i butikerna.
Smaken i sig är fantastisk, det finns olika sorter med allt från en väldigt syrligt lite bärig... Läs mer
Tvätta och torka apelsinerna. Skala 3 apelsiner med en potatisskalare. Skalstrimlorna ska vara tunna, med så lite vitt som möjligt. Skär rent samtliga apelsiner från det vita beska skalet. Dela apelsinerna i mindre bitar och pilla bort kärnorna. Lägg apelsinköttet och skalet i en kastrull. Mixa till småbitar med handmixer.
Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stång och frö i kastrullen tillsammans med stjärnanis. Koka upp. Tillsätt syltsocker och koka i ca 30 minuter, beroende på hur vid din kastrull är. Häll marmeladen på rena burkar. Låt bli helt kallt innan du sätter på lock.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!