Vansinnigt gott och lätt att tillaga. Bjud röran som tilltugg till välkomstdrinken.
Receptet räcker till 6 portioner förrätt om du hellre vill göra det.
Skär brödet i den... Läs mer
Lägg fram smöret i tid så att det blir rumstempererat.
Koka upp fonden i en gryta och lägg i laxen, antingen i hel bit eller i mindre bitar. Sjud i ca 5 minuter eller tills laxen är precis genomkokt och faller isär när man petar på den. Den ska inte vara rå och absolut inte överkokt. Ta upp laxen med en hålslev och lägg den i ett durkslag att rinna av och svalna. Stoppa in i kylen tills den är helt kall.
Dela laxen i mindre bitar och lägg den i en mixer tillsammans med smöret som du klickar i och olivoljan. Kör i mixern tills du har en massa som är mjuk och mousseaktig, det kan vara lite struktur kvar av laxen om du vill. Salta och peppra efter egen smak. Häll ner massan i en skål.
Skär den rökta laxen i tunna skivor eller små kuber och blanda ner det och nästan all rom i röran. Spara lite rom till garnering. Stek brödbitarna i matfettet och fördela laxsmöret på brödet. Garnera med örter och rom.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!