Det är klart att potatissallad smakar bäst med färskpotatis men längtan efter de här underbara sommarsmakerna kan sätta in precis när som under den kalla delen av året. Till påskbordet är den här rätten perfekt.
Det är ju dessutom inte alla som uppskattar sill. Servera med ett gott knäckebröd. Den resterande... Läs mer
Basrecept majonnäs: Häll äggula, dijonsenap, vinäger och salt i en skål och blanda väl. Tillsätt oljan, först droppvis, sedan i en fin stråle under kraftig omrörning. Använd gärna elvisp eller mixerstav. Kör till en tjock majonnäs. Vill du ha lösare konsistens så späd med lite vatten.
Rostad vitlök: Häll ett par matskedar olivolja i en bullform av papper. Lägg vitlökshalvorna med snittytan nedåt. Baka på 200 grader i ca 40 minuter. Tryck ut vitlöksklyftorna i en liten skål och låt svalna.
Ansjovismajonnäs: Hacka ansjovisfiléerna fint och rör ner i majonnäsen. Tillsätt citronsaft och rivet citronskal och rör om. Blanda ner rostad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Fördela sallad, potatis, ägg och lök på tallrikarna. Skeda över den otroligt goda ansjovismajonnäsen. Klipp över rikligt med gräslök och var generös med kapris.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!