Bolognese Meatballs

Ingredienser

En riktig Lady & Lufsen middag med härligt maffiga köttbullar!

Pasta bolognese är en av de vanligaste maträtterna i svenska hem och likaså köttbullar. Vad får... Läs mer

60 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Stek hackad selleri, lök och morot tillsammans med svartpeppar i 0.5 deciliter olivolja i cirka 5 minuter. Använd en gryta.
Häll på 2 deciliter kallt vatten och lägg ner buljongtärningarna. Sänk till medelvärme och låt koka in tills det inte är något vatten kvar.
Lägg över hälften av grönsakerna i en stekpanna och stek tillsammans med bacon i ytterligare 3 minuter.

2

Häll ned de krossade tomaterna, tomatpurén, muskot, soja och parmesanskalk i grytan och låt småputtra i 20 minuter.

Låt baconsteket svalna lite och blanda sedan med ägg, ströbröd, grädde och oxfärs.
Forma till önskad storlek och stek i en blandning av olivolja och smör tills de är färdiga.
Lägg ner dem i tomatsåsen och servera med nykokt pasta och parmesanost.

Bilder

Recept

Filtrera