Champinjonfylld Köttfärslåda

Ingredienser

En härlig champinjon- och persiljefylld köttfärslåda som fungerar både till vardag och helg.

En lättlagad måltid som räcker till många och som är fulladdad av goda smaker. Lägg dessutom... Läs mer

65 min Kött 6 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader

Hacka 3 lökar och fräs dem gyllenemjuka i smöret

Skiva den 4:e löken och lägg åt sidan tills senare

Tillsätt de hackade champinjonerna och all vitpeppar och låt steka med löken tills även svampen fått lite färg

Tillsätt senap och 0.25 tesked salt och låt fräsa upp och ta bort från spisen

Vipsa ägg med resterande salt, lökpulver och grädde och blanda med köttfärsen

Tillsätt champinjons/löksteket och persiljan i färsen, blanda ordentligt

Lägg köttfärsblandningen i en lämplig ugnsform, platta till ytan och bre på lingonsylten i ett jämnt lager och sedan lökringarna ovanpå

Ugnslaga i cirka 50 minuter

2

Gräddsåsen

Koka upp vatten och buljong i en kastrull och tillsätt sedan vispgrädde, soja, köttfärsspad (när lådan är färdig) och maizena under omvispning tills såsen är av den tjocklek som du föredrar. Börja med en mindre mängd maizena och mer tills du är nöjd

Servera med ett gott potatismos eller kokt potatis

Bilder

Recept

Filtrera