Elisabeths lasagne

Ingredienser

Vem gillar lasagne, räck upp en hand!

Lasagne är en folkkär favorit och sätten att göra den på varierar kanske nästan med samma antal... Läs mer

90 min Pasta 6 port.

Gör så här

1

Börja med köttfärsåsen så den får koka till sig.
Att tillsätta en bit ostskalk från en riktigt lagrad ost som exemplevis parmesan, förhöjer smaken på köttfärsåsen.

Bryn färsen i smöret och oljan med salt, rotselleri och peppar. Tillsätt tomatpuré, vitlök och rörsocker och stek en stund till. Häll på de krossade tomaterna, buljong, vin, timjan, soja, parmesanskalk och lagerbladen (ta upp lagerbladen och ostskalken när köttfärsåsen är färdig).
Låt sjuda i cirka minst 30 minuter, men gärna 60 minuter för bäst smak.

2

Lasagnebechamel: Fräs smöret i en kastrull och vispa ner mjölet och muskot och låt puttra i cirka 3 minuter på dryg medelvärme. När det doftar nötigt sänker du värmen till medel och börjar att hälla på mjölk och grädde med lite i taget under vispning.
Tillsätt salt, socker och vitpeppar och låt småkoka under omvispning i några minuter tills såsen tjocknat.
Häll i den rivna osten och låt smälta in i såsen under omrörning.

3

Montering: Häll cirka 1/4 av bechamelsåsen i botten på en ugnsfastform och lägg lasagneplattor på, sedan köttfärsås, lasagneplattor, bechamel, plattor, köttfärsås, sedan avslutar du med ett täckande lager bechamel på toppen. Lägg inte på för lite av såserna, då lasagneplattorna behöver dem för att mjukna. Det går fint att blanda köttfärsås och bechamel på mellanlagren.

In i ugnen, 200 grader i cirka 45 minuter. Lägg på aluminumfolie om du ser att lasagnen börjar få för mycket färg.

Bilder

Recept

Filtrera