Smakrika oxfärsbullar i kanelsmakande tomatsoppesås.
Goda köttbullar med oregano och fetaostcremé som fått koka in i en mumsigt god tomatsås med hjälp... Läs mer
Mixa ihop ingredienserna till fetaostcremén och lägg undan ungefär 20% till att ha i tomatsåsen.
Blanda alla ingredienser till köttbullarna och fördela färsen på 12-14 bullar.
Platta ut bullen i handflatan och lägg en klick av fetaostcremén (fördela även här så det räcker till alla bullar) i mitten att färsen och vik sedan ihop det hela och forma till en boll.
Stek i olivoljan och smöret tillsammans med kanel och lökpulver i cirka 5 minuter på dryg medelvärme med jämn vändning.
Häll tomatsoppan över köttbullarna och tillsätt den kvarvarande fetaostblandningen, socker och ajvar.
Låt det hela koka upp och sedan sjuda vidare med omrörning av sås och bullar i cirka 3-4 minuter.
Servera exempelvis med klyftpotatis, ris, cous cous, risoni eller annan pasta
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!