Grönpepprig biffstroganoff med konjak

Ingredienser

En riktigt mumsig biffstroganoff med smaker av både grönpeppar och konjak.

Grytor av alla dess slag är så härligt äta, bjuda på och fantastisk bra att frysa för luncher... Läs mer

120 min Kött 6-8

Gör så här

1

Putsa, skär köttet i tunna skivor för att sedan strimla det i cirka 2 centimeters tjocklek.

Hetta upp fettet i grytan och stek köttet med att lägga i lite taget så det inte börjar med att koka.

Skiva löken och låt den steka med köttet några minuter.

Tillsätt kryddorna, tomatpuré, senap, socker, salt, soja, rör runt.

Tillsätt buljong, konjak och lagerbladen, slå över 1 liter vatten och koka på medelvärme till köttet börjar bli mört och späd med eventuellt mer vatten om du ser att köttet inte är täckt med vätska.

2

När du bedömmer att köttet har cirka 30 minuter kvar att puttra så häller du på grädde, kaffegrädde och cremé fraiche.

Därefter smakar du av stroganoffen och bedömer om du vill ha något mer i den av de redan använda ingredienserna.

Såsen ska vara ganska krämig när stroganoffen är färdig.

Gott att servera till är vanligt långkornigt ris och en sallad.

Bilder

Recept

Filtrera