Knäckig risgrynsgröt med apelsinsås

Ingredienser

Snart är det jul, uti vårt hus och det är väl inte bara tomten som får gröt?

En supersmarrig variant på risgrynsgröt med apelsinsås upphottad med Cointreau, rostad mandel och... Läs mer

15 min Dessert 6 port.

Gör så här

1

Tiden för rätten är baserad på redan färdig risgrynsgröt men givetvis kan du använda din egna gröt om du vill det, men tänk på att den bör vara krämig i konistensen

Rätten kan ätas både varm eller kall, men bör ätas ganska snart efter bränning med gasbrännare

Väljer du kall sås, så lägg till tiden för svalning

2

Apelsinsås

Häll den pressade apelsinen genom en sil för att få den helt klar och häll den sedan i en kastrull tillsammans med den koncenterade apelsinsaften och vatten och vispa ner potatismjöl i den kalla vätskan och mängden är lite beroende på mängden saft du valde att använda, då det är en smaksak hur sött man vill att det ska vara

Koka upp såsen, låt svalna något och tillsätt sedan cointreau under omvispning

 

3

Hacka mandel och rosta den i micro eller ugnen några minuter till den blivit lite gyllene

Filéa eller klyfta en apelsin

4

Häll apelsinsås i valda formar och lite gröt och de rostade mandlarna, gröt och sedan ett lager med sockret och bränn sedan sockret så det blir knäckigt

Servera på bumsen med lite apelsin på

Bilder

Recept

Filtrera