Pikant palsternackssoppa med hummerkrutonger och räkor

Ingredienser

En härligt god höstig soppa med smak av både hummer och räkor.

Här kokar vi ihop palsternacka med päron och lägger till härliga smaker av krondill, hummer,... Läs mer

30 min Soppa 4 port.

Gör så här

1

Börja med att sätta ugnen på 150 grader och förbered ugnsplåt med bakplåtspapper till krutongerna.
Skär brödet i 1-1.5 centimeters kuber och lägg dem i en skål.
Blanda hummerfond och olja och häll det över brödkuberna och massera in hummerfondsblandningen så den fördelas jämt över brödbitarna.
Häll över på plåten och låt gå i mitten av ugnen i cirka 30 minuter eller till du ser och känner att de är lagom krispiga. 

2

Koka palsternacka, päron och buljong tills det är mjukt.
Tillsätt mjölk, grädde och kryddorna och hälften av saltet, mixa till en slät enhet och låt koka upp.
Lägg ner klickar av flödeosten och låt den smälta in i soppan under lätt omvispning.
Servera i djupa tallrikar eller liknande med räkorna, krutongerna och ringlad krondillsolja.

Bilder

Recept

Filtrera