Potatis- & skinkfyllda tarteletter

Ingredienser

En mumsigt god potatissallad med rökt skinka som du kan fylla tarteletterna med för en lite lyxigare måltid.

Hur gott som helst, snabba att laga och ser ut som att du stått i köket hela dagen, men det tar... Läs mer

30 min Generell 4-5

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader

Lägg den hackade potatisen, smör, peppar, salt, socker, fransk senap och de hackade soltorkade tomaterna i en ugnsform och låt gå i ugnen med omrörning i cirka 15-20 minuter

Ta ut och låt svalna till rumstemperatur 

2

Rosta tarteletterna i ugnen i cirka 5 minuter eller tills du ser att de blivit lite gyllene i färgen

3

Blanda i den hackade skinkan och nästan all purjolök (spara lite till garnering)

Blanda ner cremè fraiche och den rostade potatisblandningen

4

Fördela potatissalladen i tarteletterna och toppa med citronpurjon och gärna lite mer soltorkad tomat

Finhacka resten av purjolöken och blanda med lite citronskal, använd det för att toppa tartletterna

Bilder

Recept

Filtrera