Ris möter pasta med goda smaker av både svamp, salvia och parmesan, resultatet är en riktig fullträff!
Det här är en pastarätt som är en snabbvariant av risotto, men utan avkall på smaker. Risonipasta... Läs mer
Grovhacka och stek svampen i smöret i en stekpanna av större modell i cirka 5 minuter, där du efter 3 minuter tillsätter schalottenlök och vitlök och sedan lägger åt sidan.
Hetta upp olivolja i pannan och tillsätt kycklingen och låt fräsa i cirka 5 minuter för att sedan hälla 5 deciliter av vattnet över, buljongen, salvia, chili, svampsteket och risoni. Rör runt med tätt mellanrum precis som när man tillagar vanlig risotto och låt koka cirka 10-12 minuter och tillsätt resterande vatten efterhand som det börjar torka in. Smaka på pastan emellanåt, så vet du precis när den är färdig.
Vänd ner parmesan och citronskal.
Risonirisotton ska var ganska krämig åt det lösare hållet när den är färdig, då den kommer att tjockna något när den nått tallriken.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!