Janssons frestelse är vi många som gillar skarpt och tänk dig då en variant med sherry som harmoniserar perfekt med anjovisen.
En Jansson som bjuder upp smaklökarna till en härlig vals, med fiskens angenäma sälta som möter... Läs mer
Sätt ugnen på 175 grader. Skala potatisen och strimla den sedan i 3-4 mm strimlor. Skala och finhacka löken.
Lägg ner hälften av potatisen i en rymlig ugnsform och all lök, ansjovis och hälften av vitpepparen ovan på.
I med resten av potatisen och blanda 75% av det totala anjovisspadet med sherry, mjölk, grädde och resterande vitpeppar. Häll vätskan över potatisen.
Strö ströbröd över det hela och låt Frestelsen gå i den något nedre delen av ugnen i cirka 90 minuter.
Först utan aluminiumfolie till den fått fin färg och sedan med folie till den sista stunden utan folie igen för härlig krispighet.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!