Alla gillar vi pannkakor och likaså härligt fyllda crêpes.
Ugnsgratinerade crêpes fyllda med en snabblagad supergod stuvning med skinka och lagrad ost till... Läs mer
Ställ in ugen på 225 grader.
Pannkakor (ca 8 stycken, beroende på storleken på stekpannan):
Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Vispa ner mjölet pö om pö tills smeten är lagom tjock för att få lite tunnare pannkakor.
Häll ner det smälta smöret och vispa igen. Låt sedan smeten svälla i minst 5 minuter.
Stek pannkakorna cirka 2 minuter endast på ena sidan och lägg upp på tallrik.
Stuvningen:
Tillaga stuvningen under tiden du steker pannkakorna.
Fräs smör och mjöl i en kastrull på medelvärme tills det blir lite gyllene och härligt nötigt i doften.
Vispa ner grädden och mjölken i kastrullen lite i taget.
Hacka skinkan och riv osten.
Tillsätt skinka, salt, peppar, socker och 100 gram av den rivna osten till kastrullen och låt bli varmt under omrörning.
Stuvningen bör vara ganska tjock för att hållas kvar i crêpsen.
Fördela stuvningen på pannkakorna, rulla ihop och låt pannkaksöverlappningen ligga överst. Lägg i en ugnsform och toppa med osten.
Gratinera i cirka 5-7 minuter. Servera med en god sallad.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!