Taginekyckling

Ingredienser

Kycklinggryta med milda, fina smaker i taginegryta (eller vanlig gryta) med couscous, honungsyoghurt och pitabröd.

Taginegryta låter kanske lite främmande och komplicerat, men så gott med milda fina smaker, enkelt... Läs mer

145 min Kött 8 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Lägg kycklingfiléerna i ugnsgrytan och salta med 3 teskedar salt och gnid in de 3 matskedarna av ras-el-hanoutkryddan.

3

Skölj och skär auberginen i 2-3 centimeterns bitar och skala den gula löken och skär den i 4-5 centimeters bitar och ner allt i grytan.

4

Skala vitlökarna och grovhacka 2 till grytan och riv den 3:e som är till couscousen.

5

Häll på oljan och körsbärstomaterna + spadet, aprikoserna + spadet och kikärtorna + spadet.

6

Ställ nu in grytan i ugnen med locket på i cirka 2 timmar.

7

Couscous
När det är cirka 15 minuter kvar kokar du couscousen enligt anvisningen på paketet för 6-8 portioner, men med 1/4 mindre vatten än vad som står på paketet och ingen olja, men med 1 tesked salt, 100 gram smör och 1 den rivna vitlöken. Rör om och låt stå under lock tills det är färdigt. Brukar ta cirka 5-8 minuter. Couscousen ska enligt mig vara ganska torr i konsistensen när den är färdig

8

Honungsyoghurt Blanda yoghurt, honung och flingsaltet.

Smaklig Spis!

Bilder

Recept

Filtrera