Kycklinggryta med milda, fina smaker i taginegryta (eller vanlig gryta) med couscous, honungsyoghurt och pitabröd.
Taginegryta låter kanske lite främmande och komplicerat, men så gott med milda fina smaker, enkelt... Läs mer
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg kycklingfiléerna i ugnsgrytan och salta med 3 teskedar salt och gnid in de 3 matskedarna av ras-el-hanoutkryddan.
Skölj och skär auberginen i 2-3 centimeterns bitar och skala den gula löken och skär den i 4-5 centimeters bitar och ner allt i grytan.
Skala vitlökarna och grovhacka 2 till grytan och riv den 3:e som är till couscousen.
Häll på oljan och körsbärstomaterna + spadet, aprikoserna + spadet och kikärtorna + spadet.
Ställ nu in grytan i ugnen med locket på i cirka 2 timmar.
Couscous
När det är cirka 15 minuter kvar kokar du couscousen enligt anvisningen på paketet för 6-8 portioner, men med 1/4 mindre vatten än vad som står på paketet och ingen olja, men med 1 tesked salt, 100 gram smör och 1 den rivna vitlöken. Rör om och låt stå under lock tills det är färdigt. Brukar ta cirka 5-8 minuter. Couscousen ska enligt mig vara ganska torr i konsistensen när den är färdig
Honungsyoghurt Blanda yoghurt, honung och flingsaltet.
Smaklig Spis!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!