En tårta med smörstekt sockerkaka, behöver det sägas mer? Jo, att den går supersnabbt att göra och smakar mumsigt gott!
Här är en riktigt god tårta med fräscha smaker av blåbär och lime, med krämighet från både... Läs mer
Börja med att stansa ut sockerkaksbotten med en upp och ner vänd skål eller liknande. Tryck skålen genom alla tre bottnarna.
Stek sedan bottnarna såhär: under- och överbotten steks enbart på en sida som ska var inåt i tårtan och mittdelen steks på båda sidorna. Stek med 1.5 matsked smör per sida och stek på medelvärme tills de är lite gyllenbruna och frasiga. Den som steks på båda sidor vändes lättast genom att lägga en tallrik över och vändas och sedan få glida ner i stekpannan igen med nytt smör för den sidan. Låt svalna.
Vispa ihop mascarpone, florsocker, vanijlsocker, 2 matskedar flytande vispgrädde, limesaft och 75% av limeskalet.
Vispa grädde fluffigt med strösocker.
Blanda 2 deciliter blåbär med hälften av den vispade grädden.
Lägg en av tårtbottnarna som är stekt på en sida, med den sidan som inte är stekt nedåt, på det serveringsfatet du tänker servera tårtan på.
Bred på blåbärsgrädde på hela botten.
Lägg tårtbotten som är stekt på båda sidor över och bred ut limemascarponen. Tårtbottenslocket överst. Spritsa eller bred på resterande grädde som du själv önskar, resterande blåbär och resten av det rivna limeskalet.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!