Tartiflette

Ingredienser

Potatisgratäng à la France. Härliga smaker av fransk ost och vitt vin i en mumsigt magisk blandning. 

 

Huvudrollen i den här potatisgratängen är den franska kittosten reblochon som samsas... Läs mer

60 min Generell 6 port.

Gör så här

1

Börja med att koka potatisen tills de är al dente, häll av vattnet och låt potatisen svalna något.

2

Stek bacon på medelvärme i cirka 4 minuter, efter cirka 2 minuter tillsätter du lök och vitlök. 

3

Blanda vispgrädde, smetana, vitpeppar, salt, muskot och vin.

4

Skiva/dela osten i små bitar, ta bort eventuellt mögel.

5

Varva potatis, bacon/lökblandningen med hälften av osten i en ugnsform. Toppa med resterande ost och häll på gräddblandningen. 

6

Grädda mitt i ugnen på 200 grader med aluminiumfolie de första 15 minuter och sedan utan i ytterliggare 15 minuter på näst nedersta nivån.

7

Servera som ensamrätt med en sallad eller med en god köttbit eller kyckling och färsk timjan. 

Bilder

Recept

Filtrera