Potatisgratäng à la France. Härliga smaker av fransk ost och vitt vin i en mumsigt magisk blandning.
Huvudrollen i den här potatisgratängen är den franska kittosten reblochon som samsas... Läs mer
Börja med att koka potatisen tills de är al dente, häll av vattnet och låt potatisen svalna något.
Stek bacon på medelvärme i cirka 4 minuter, efter cirka 2 minuter tillsätter du lök och vitlök.
Blanda vispgrädde, smetana, vitpeppar, salt, muskot och vin.
Skiva/dela osten i små bitar, ta bort eventuellt mögel.
Varva potatis, bacon/lökblandningen med hälften av osten i en ugnsform. Toppa med resterande ost och häll på gräddblandningen.
Grädda mitt i ugnen på 200 grader med aluminiumfolie de första 15 minuter och sedan utan i ytterliggare 15 minuter på näst nedersta nivån.
Servera som ensamrätt med en sallad eller med en god köttbit eller kyckling och färsk timjan.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!