Torsk i citronsmörig bechamel

Ingredienser

Torskfilé i gratäng med en härlig citronbechamel toppad med både purjo, dill och tomat.

Här vi en riktigt mumsig fiskgratäng med torsk och så lätt och snabb att göra, men det kan man... Läs mer

35 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

Klyfta tomaterna och stek dem tillsammans med den skivade purjolöken och dillen.

För såsen så fräser du smör i en kastrull och tillsätter mjölet och låter det puttra en stund så det blir en härligt nötig doft och då häller du i mjölken pö om pö under omvispning och sedan grädde, salt socker, peppar och citronsaft och låt sjuda upp på medelvärme.

2

Häll hälften av såsen i en ugnsfast form, salta fisken med 1.5 tesked salt och lägg ner även den i formen, sedan resten av såsen på fisken och toppa det hela med tomat och purjolöksfräset.

Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.

Bilder

Recept

Filtrera