En god kombination till torsk är senapssås och oliv- och mandeltapenade. Stora smaker som är enkla att tillaga.
Smält smör och blanda ner mjölet och låt puttra ihop till nötighet på 75% av spisens kapacitet, den ska bli härligt gyllene och dofta fantastiskt, då sänker man spisen till 50% av kapaciteten eller lite lägre och nu tillsätter du senapen och låter den steka med 1 minut innan du häller i mjölk och grädde lite i taget och vispar. Ingen brådska, bättre att det får ta sin tid för den att koka upp, än att den blir bränd.........
Tillsätt salt, socker och vitpeppar, vispa och låt småkoka ett par minuter.
Rosta den krossade mandeln i micron i cirka 4 minuter, med omrörning efter varje minut, då det har en tendens att bli mer rostat (bränt) i mitten
Mixa oliverna med en stavmixer
Blanda ihop de mixade oliverna, rostad mandel och oljan.
Häll vatten, mjölk och salt i en stekpanna.
Koka upp mjölkvattnet och lägg sedan i torskfiléerna, stäng av plattan och låt torsken tillagas i cirka 2 1/2 - 3 minuter och lyft sedan upp dem med en hålslev.
Servera gärna anrättningen med kokt potatis.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!