Messmörsglass

Ingredienser

En oväntad och lite vuxnare dessert eller för alla som älskar messmör. Tillagningstiden inkluderar inte frysning och vila i kyl. 

En vuxen och lite höstig dessert, perfekt efter en middag med vilt till varmrätt eller bara för... Läs mer

60 min Dessert 6 port.

Gör så här

1

Koka upp grädde, mjölk, vaniljpasta och glykos. Ta av från värmen. Tillsätt messmöret.

2

Vispa strösocker med äggulor ordentligt till fluffigt. 

3

Blanda gradvis ner gräddmjölken, försiktigt till en början för att undvika äggröra.

4

Häll tillbaka smeten i kastrullen och värm under omrörning på låg värme (typ en 3-4 av 10), rör regelbundet tills temperaturen når 84 grader och smeten tjocknar. Tillsätt gelatinbladet och rör om tills det löses upp. 

5

Låt glassmeten svalna, gärna i vattenbad för att skynda på det lite. Sen skjutsar du in baljan i kylen och låter stå minst 6 timmar, men gärna över natten

6

Kör smeten i glassmaskin och frys sedan i minst 5 timmar innan servering.

7

Om man inte har glassmaskin så kan man frysa in i en brödform och röra runt en gång i halvtimmen under de första två timmarna.

8

Servera som på bilden med sockrade lingon och knäckflarn eller med hjortron och kolasås, eller om man är riktigt lekfull med lite krossade pepparkakor på toppen.  

Bilder

Recept

Filtrera