Glasstårta med lakrits och hallon

Ingredienser

En svalkande tårta att veva ihop till sommarens alla kalas och bjudningar!

Kombinationen lakrits och hallon är sedan länge väletablerad. Tillsammans med den svalkande glassen... Läs mer

45 min Baka 6-8

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Krossa digestivekexen och smält smöret. Blanda samman och tryck sedan ut i en springform. Grädda ca 8-10 min mitt i ugnen och låt sedan svalna helt.

2

Vispa grädden luftig tillsammans med sockret och vaniljpulvret. Vispa sedan ner den kondenserade mjölken så att den blandas ut ordentligt. 

3

Häll glassmeten över digestivebottnen och klicka sedan ut lakritssirapen. Använd bakänden på en sked och "dra ut" sirapen i smeten så att ett fint mönster bildas. Plasta in formen och ställ in i frysen i minst 6 timmar. 

4

Till kaksmulorna, sätt ugnen på 200 grader. Nyp samman alla ingredienserna och fördela sedan på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda smulorna mitt i ugnen i ca 5-10 min tills de fått fin färg. Låt svalna helt.

5

Innan servering, ta bort kanten från springformen och garnera tårtan med kaksmulorna och de färska hallonen. 

Bilder

Recept

Filtrera