Kantarell- och baconpasta

Ingredienser

En riktigt god pasta i all sin enkelhet. Kombinationen av kantareller och det salta baconet resulterar i en höstig karaktär med lena smaker som tar med smaklökarna på en promenad i skogen. 

20 min Pasta 4 port.

Gör så här

1

Skala och finhacka lök och vitlök. Dela kantarellerna i mindre bitar och skiva baconet.

2

Koka pastan al dente medan du förbereder såsen.

3

Fräs lök, vitlök, bacon och svamp i en het, djup panna med en klick smör. Tillsätt några kvistar färsk timjan.

4

Slå på vinet och grädden, låt sedan koka upp och småputtra på låg värme i ca 5 min. Tillsätt en skvätt soya för färgens skull och plocka bort timjankvistarna. 

5

Låt den kokta pastan puttra med i såsen någon minut. Tillsätt eventuellt en äggula i såsen om du vill ha en krämigare konsistens. 

6

Toppa pastan med färsk timjan och servera direkt. Smaklig måltid! 

Bilder

Recept

Filtrera