En riktigt god pasta i all sin enkelhet. Kombinationen av kantareller och det salta baconet resulterar i en höstig karaktär med lena smaker som tar med smaklökarna på en promenad i skogen.
Skala och finhacka lök och vitlök. Dela kantarellerna i mindre bitar och skiva baconet.
Koka pastan al dente medan du förbereder såsen.
Fräs lök, vitlök, bacon och svamp i en het, djup panna med en klick smör. Tillsätt några kvistar färsk timjan.
Slå på vinet och grädden, låt sedan koka upp och småputtra på låg värme i ca 5 min. Tillsätt en skvätt soya för färgens skull och plocka bort timjankvistarna.
Låt den kokta pastan puttra med i såsen någon minut. Tillsätt eventuellt en äggula i såsen om du vill ha en krämigare konsistens.
Toppa pastan med färsk timjan och servera direkt. Smaklig måltid!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!