Lax- & sparrispaj

Ingredienser

Påskens godaste matpaj fylld med lax, sparris och ett stort lass färska örter!

Att servera paj på buffén är nästan alltid lika uppskattat. Det fina med matpaj är dessutom att... Läs mer

45 min Fisk 4-8

Gör så här

1

Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Smula samman med smöret tills det inte finns några klumpar kvar och rör sedan försiktigt ner mjölken. Bearbeta till en fast och smidig deg. Plasta in degen och låt den vila en stund i kylen.

2

Sätt ugnen på 225 grader. Koka sparrisen enligt anvisningarna på paketet och låt svalna lite lätt. Skär laxen i mindre bitar och hacka de färska örterna. Dela sparrisen i mindre bitar och blanda sedan samman med örterna och laxen.

3

Vispa samman äggstanningen. Tryck sedan ut pajdegen tunt i en form och fördela ut fyllningen. Avsluta med att hälla över stanningen. 

4

Grädda pajen mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt gärna svalna innan servering. 

Bilder

Recept

Filtrera