Färggrann och smakfylld pasta som passar både till vardags och till fest.
Julen närmar sig med stormsteg och smaklökarna längtar efter alla de smaker som den bär med sig.... Läs mer
Späd ut saffranet i lite av vinet.
Dela kycklingfiléerna i 3-4 bitar och krydda lite lätt med salt och peppar. Bryn kycklingbitarna i en het panna så att de får lite färg och ställ sedan åt sidan.
Finhacka vitlök och chili och strimla purjolöken. Riv skalet från en halv apelsin och pressa ur saften i en liten skål.
Fräs vitlök, chili och purjolök i en stekpanna med höga kanter. När löken mjuknat, tillsätt timjankvistarna och tomatpuré.
Slå på vin, saffran, matlagningsgrädde, apelsinsaft och det rivna apelsinskalet. Låt puttra upp.
Lägg ner de brynta kycklingbitarna i såsen och låt koka på låg värme under lock i ca 10 minuter.
Filéa under tiden resten av apelsinerna och grovhacka persiljan. Strö över dessa över grytan strax innan servering. Servera grytan ihop med exempelvis kokt ris eller pressad potatis.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!