Saftiga asiatiska grillspett med en farligt god hemmagjord glaze.
En variant av denna rätt fick jag förklarad för mig av min fästmö efter att hon varit i Japan... Läs mer
Börja med din Mise an Place, d.v.s. ställ upp och förbered alla ingredienser.
Koka riset och skär upp biffarna i kuber på 1-2 cm. Trä sedan köttet på grillpinnarna. Salta och peppra efter smak.
Sätt igång med glazen. Blanda ihop sweet chilisås, koreansk BBQ-sås, soja, sesamolja och honung.
Skär upp salladslöken i strimlor och plocka koriandern.
Stek köttspetten på hög värme ca 1 minut på varje sida, sammanlagt 4 minuter. Häll över glazen på grillspetten, se till att vända spetten så alla sidor täcks med glaze medan du har kvar pannan på värmen.
Nu är det dags att lägga upp maten. Toppa köttspetten med sesamfrön, salladslök och plockad koriander. Smaklig måltid!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!