Bakad röding med sandefjordsås och forellrom

Ingredienser

Bakad fjällröding, sandefjordsås med forellrom och gräslök samt kokt färskpotatis - vilken höjdare!

45 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Börja med att koka färskpotatisen och sätt ugnen på 180 grader.

2

Sätt igång såsen. 

Koka upp grädde, gå i med creme fraichen. När det börjar sjuda igen så stänger du av spisen och börjar mixa i smöret pö om pö med hjälp av en stavmixer. Att använda stavmixer underlättar så att inte såsen skär sig. Därför är det viktigt att montera i smöret lite åt gången.
Smaka av med salt, vitpeppar och möjligtvis liten skvätt citronjuice för en syrligare touch. 

3

Salta och peppra rödingen (använd vitpeppar, passar bättre till fisk).

Pensla med olja och stoppa in i ugnen på ett fat med skinnsidan uppåt. Skinnet hjälper till att hålla kvar fukten i fisken.

Röding går ganska fort att tillaga så räkna med att den behöver vara i ugnen ca 5-6 minuter för att inte den ska gå över och bli torr och överkokt. Dra sedan av skinnet efter ugnen. 

4

Dags att servera!

Finhacka gräslök och vänd ner den i såsen. Gå i med önskad mängd forellrom och rör om så allt blandas väl. 
Servera tillsammans med rödingen och färskpotatisen och njut av en god middag!

Bilder

Recept

Filtrera