Gino-san Ramen

Ingredienser

Ramen må vara snabbmat i Japan men det finns inget som är snabbt med ramen när det görs från grunden. 

En riktig ramenbuljong tar ca 2 dagar att koka men min buljong tog "bara" 8 timmar att göra. Kan... Läs mer

120 min Asiatiskt 4 port.

Gör så här

1

Sätt på ugnen på 250 grader.
Rosta av ben, lök, morot och vitlök i ca 15 minuter. De ska rostas gyllenbruna, nästintill brännas och få en mörk yta. 

2

Ta ut från ugn och häll över allt i en stor djup kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och fyll på med vatten. Koka upp och låt sjuda till hälften av vätskan kvarstår. Fyll sedan upp igen. Gör om samma process i ca 8 timmar. 

3

När du börjar närma dig slutet på långkoket så försöker du plocka bort shiitake svampen för den kan du använda som topping.  

4

Sila av buljongen och smaka sedan av med salt. Du kan tillsätta mer smaker vid denna punkt så som färsk chili, grönsaksbuljonger, sesamolja eller min koreanska chiliolja för att boosta smakerna yttligare.
UMAMI betyder välsmakligt på Japanska och det är det du strävar efter med denna buljong så mycket smak som möjligt. 

 

5

Strimla upp alla toppingtillbehör enligt ingrediensförteckningen. Pickla shiitake svampen genom att koka upp ättika, socker och vatten. Tillsätt sedan shiitaken och ställ av från värmen. Låt ligga i lagen tills att du ska servera. Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt ner äggen från och med att vattnet börja koka. Koka äggen i ca 5-6 minuter. 

6

Stek fläskfilen i en varm panna ca 5 minuter. Tillsätt sedan honung, soja och semamfrön direkt i pannan tillsammans med fläskfilén för att koka ihop glazen. 

7

Avsluta med att servera i en djup kastrull med de hemgjorda nudlarna och lägg på toppingen som på bilden!
Smaklig måltid och lycka till! :)

Bilder

Recept

Filtrera