Ginos churros

Ingredienser

Det är svårt att säga vart churros kommer ifrån. Vissa säger att det är ett spanskt bakverk och andra säger att portugiserna tog med sig det från Kina under Ming-dynastin nångång mellan 1368-1644. Det vi kan enas om är att det är otroligt gott! 

Det finns många olika grundrecept på churros men här har ni mitt. Inte så olikt alla andra men... Läs mer

30 min Dessert 4 port.

Gör så här

1

Börja med att koka upp mjölk, smör, socker och salt.

2

Dra ner värmen lite så du inte bränner degen. Blanda i mjölet och rör om med en träslev tills att degen släppt från kanterna, cirka 3 min. Lägg över degen i en bakbunke och vispa i ett ägg i taget.

3

Om du har en fritös sätter du den på 180 grader. Om du friterar i kastrull ser du till att använda en djup kastrull för att minimera risken för stänk och brännskador. Helst ska du ha spritspåse och stjärntyll som oftast finns att köpa på livmedelsaffären. 

4

Spritsa churrosdegen direkt ner i fritösen/kastrullen i önskad storlek/längd och fritera gyllenbrun. Lägg över på tidningspapper och låt överflödig olja rinna av. Avsluta med att rulla churrosen i socker och kanel. Du kan också pudra med florsocker. Hoppas det smakar!

Bilder

Recept

Filtrera